Wetenschappelijke duiding

Dat voeding een impact heeft op de gezondheid en het welbevinden van personen staat onomwonden vast. Daarin zijn consistentie van de voeding en smaak van prioritair belang en wordt dit gedragen door de Europees erkende gastrologische visie.

Ter info:

Europees erkende gastrologische visie :  Alle Europese burgers, vooral het groeiend aantal ouderen en zij die leven met chronische aandoeningen, hebben het recht op voldoende en aangepaste, lekkere, gezonde en veilige voeding, overeenkomstig de culturele achtergrond waartoe zij behoren en rekening houdend met hun eventuele smaakhandicaps. Het doel is langer onafhankelijk en actief kunnen blijven, langer kunnen genieten van zelfstandig (thuis)wonen en desgevallend gecoördineerde voedingszorg ter beschikking hebben.

Personen die een chemokuur volgen hebben vaak smaakafwijkingen. Covid-19 patiënten kampen regelmatig met smaakverlies over een korte of/en langere periode.

Smaaksturing kan de “missing link” daarin zijn. Deze gastrologische “practice evidence based” benadering biedt nieuwe perspectieven. Zij past in een integraal voedingsbeleid dat de individuele wensen en behoeften van de patiënt centraal stelt.

Onze visie is dat eten een primordiale rol speelt in de gezondheid van mensen .

  • Gezonde, veilige maar vooral lekkere voeding op maat van het individu.
  • Kwaliteit.
  • Professionele aanpak.

Deze aanpak zal leiden tot tevredenheid van patiënten. Professionele begeleiding van elk individu is hierbij van groot belang. Het opnieuw genieten van voeding en het eten met smaak draagt bij tot het herstel van de patiënt. 

Copyrighted Image

error: Inhoud is beschermd!