Wie ben ik?

Graag stel ik mezelf even voor.

Mijn naam is Peter Boeren. Ik genoot een koksopleiding in Ter Groene Poorte te Brugge. Ik liep stage in enkele gerenommeerde restaurants.

Nadat ik enkele jaren als verantwoordelijke werkte in verschillende ziekenhuizen en woonzorgcentra kreeg ik meer en meer interesse in bepaalde voedingsgerelateerde problematieken. Ik denk hierbij aan ondervoeding bij ouderen, smaakverlies bij patiënten die chemo krijgen, … Deze vragen hielden me bezig en ik kon hier maar geen antwoord op vinden.

Tot ik in contact kwam met de “School of Gastrologic Scienes and Primary Foodcare” te Leuven. Zij bleken een antwoord te kunnen geven op mijn vragen, door hun wetenschappelijk onderbouwde aanpak.

Ik startte de driejarige opleiding. Een niet voor de handliggende keuze daar er opnieuw intens gestudeerd moest worden. Men verwacht van de cursisten om uiteindelijk te komen tot een grondige theoretische – wetenschappelijk onderbouwde – en praktisch toepasbare kennis rond voeding.

Met vrucht behaalde ik het diploma van “Chef gastro-engineering L.T.”
(waarbij LT staat voor Lang Traject)

Nog steeds volg ik bijkomende, recent ontwikkelde modules.
Op dit moment beschik ik over een attest van 11 gevolgde modules.
Hierdoor ben ik momenteel de enige chef gastro-engineering in België met kennis van 11 cursusonderdelen rond dit thema!

Met deze bouwstenen kan ik aan de slag voor het optimaliseren en implementeren van een voeding gerelateerde G- en O-aanpak. Dit staat voor een geriatrische en oncologische benadering van alles wat met voeding te maken heeft.

Ik kijk er dan ook halsreikend naar uit om met u op weg te gaan.

Mijn missie = Uw smaak!

Copyrighted Image

error: Inhoud is beschermd!